Catalunya reprèn la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha reprès aquest dilluns la vacunació contra la covid-19 amb dosis de Moderna als agents de la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional en un complex de la Zona Franca de Barcelona, arran de l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons han explicat fonts de Jupol a Europa Press, aquest dilluns al matí els agents s’han dividit en dos grups per començar la vacunació: el primer grup comença a les 9 hores i el segon a les 11 hores.

El TSJC va donar un termini màxim de 10 dies al Govern de la Generalitat –que expira el dia 6 de maig– per reprendre la vacunació contra la covid-19 de policies nacionals i guàrdies civils i arribar a “la mateixa proporció” que la del cos dels Mossos d’Esquadra –un 80 per cent–.

El portaveu de Jupol, Pablo Pérez, en unes declaracions als mitjans ha agraït al TSJC que hagi tingut en compte les denúncies dels sindicats de policia Jupol i Jucil per començar la vacunació, i ha expressat: “És una llàstima haver de recórrer a instàncies judicials perquè se’ns vacuni, que no se’ns hagi tingut en compte com la resta d’agents de Catalunya.

“Esperem que això no continuï passant: l’abandonament que patim a Catalunya del Govern de la Generalitat. Esperem que això no sigui només un caramel perquè callem, que no haguem de recórrer per segon cop a la via judicial per rebre la segona dosi d’aquesta vacuna”, ha afegit.

Al seu torn, la secretària regional de Jucil, Milagros Cívico, ha declarat que estan en desacord amb les paraules d'”alguns polítics de la Generalitat” sobre la immunització dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Ha sentenciat: “Nosaltres no som aquí per aturar la vacunació de ningú. Gràcies a la demanda avui som aquí, avui comencen les vacunacions i avui es fa justícia. Esperem que quan acabi la setmana estiguem vacunats un 80 per cent, com els Mossos d’Esquadra”.