Catalunya insisteix a ampliar la franja de la vacuna d’AstraZeneca fins als 65 anys

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha tornat a reclamar aquest dimarts al Ministeri de Sanitat que ampliï la franja d’edat de persones que poden rebre la vacuna de la covid-19 d’AstraZeneca fins als 65 anys, perquè a hores d’ara el límit a Espanya és de fins als 55 anys.

Ho ha explicat en una roda de premsa juntament amb la sub-directora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, que aquest dimarts ha enviat una carta a l’executiu central en la qual ha reiterat aquesta petició per l'”evidència” procedent de la vacunació al Regne Unit.

Catalunya utilitza les dosis d’AstraZeneca per vacunar col·lectius essencials com els docents, mossos d’esquadra, bombers, professionals de Protecció Civil i treballadors sanitaris que no estan en la primera línia d’atenció de la covid-19.

Argimon ha argumentat que “no té sentit” que actualment es vaccini un professional de 30 anys d’algun col·lectiu essencial que està contemplat en l’estratègia de vacunació mentre que companys seus de 60 anys no la poden rebre.

“Sol·licitem la revisió perquè estem privant molta gent d’aquesta vacuna eficaç i efectiva”, ha insistit el secretari, que també ha destacat que el límit d’edat d’inocular fins als 55 anys genera, al seu parer, problemes logístics que, si s’ampliés fins als 65 anys, es podrien alleugerir.