Catalunya decidirà aquesta setmana si permet obrir les terrasses per sopar

El Procicat, l’òrgan de la Generalitat que decideix sobre les restriccions sanitàries que s’apliquen a Catalunya, està estudiant si permet que els bars i restaurants puguin tornar a servir sopars. El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ho va indicar en una entrevista a TV3.

A hores d’ara, Catalunya és la comunitat amb les restriccions més dures per al sector de la restauració, i de fet aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ja va implorar que s’obrís la restauració fins a les onze de la nit. Aquesta obertura podria ser a partir de dilluns 3 de maig, quan decauen les actuals restriccions.

Sàmper va explicar els canvis en la restauració que està estudiant el Govern. En un primer moment l’obertura per servir sopars es faria a les terrasses a l’aire lliure, i més endavant es permetria a l’interior dels locals.

A més, el titular d’Interior va afirmar que el seu departament està plantejant “suavitzar” el toc de queda i el confinament nocturn abans que acabi l’estat d’alarma, el dia 9 de maig.