Catalunya comença la desescalada

Aquest dilluns, 26 d’abril, cau el confinament comarcal que va entrar en vigor el passat dia 9 a Catalunya. Després de dues setmanes i mitja de mobilitat restringida, la millora dels indicadors epidemiològics i el descens dels contagis, la Generalitat permet de nou els desplaçaments per tot el territori. Una mesura que estarà vigent durant set dies, fins al 3 de maig, i que el Procicat revisarà durant la setmana per decidir allargar-la o no més enllà d’aquesta data.

Amb el final del confinament comarcal, els catalans es poden desplaçar a qualsevol punt del territori i amb qualsevol persona, sigui o no de la mateixa bombolla de convivència. Per aquest motiu, tant el Govern com les autoritats sanitàries demanen prudència a la ciutadania i mantenir les mesures de seguretat.

A més, encara està vigent el tancament perimetral de Catalunya i tan sols es permeten els desplaçaments per anar a Andorra. De la mateixa manera, l’Executiu demana als catalans que no viatgin si no és estrictament necessari.