Catalunya, aquesta setmana, només rebrà la meitat de les vacunes

Vergés insta l'Estat a fer "el que li correspon" per vacunar més

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha lamentat que Catalunya rebrà la meitat de les vacunes de Pfizer contra el coronavirus de les 60.000 que es preveien aquesta setmana, a causa d’una “incidència”.

Així ho ha explicat aquest dilluns en una conferència de premsa al costat del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en la qual ha instat el Govern a fer “el que li correspon” per vacunar més i més ràpid en vista de l’increment dels indicadors epidemiològics.

En aquest sentit, la consellera ha concretat que es prioritzarà els usuaris de les residències, els treballadors de centres residencials i els sanitaris que van rebre la primera injecció fa, com a mínim, 21 dies.

Catalunya ha vacunat un total de 144.801 persones des que va començar la campanya el 27 de desembre i n’ha administrat la segona dosi a 145 persones fins aquest dilluns.

La consellera ha avisat d’uns nivells epidemiològics “molt alts i preocupants” derivats de la pandèmia, ha reivindicat que s’ha de continuar desplegant l’estratègia d’immunització i ha demanat més vaccins perquè al seu parer Catalunya està preparada per vacunar.