Canvia la gestió dels lavabos de pagament de l’Estació de Sants

El preu d'entrada continuarà sent d'un euro i s'incorporaran nous serveis

Vestíbul de l'estació de tren de Sants. ACN

Adif AV ha adjudicat la gestió dels lavabos de pagament de l’Estació de Sants a l’empresa One Hundred Restrooms, que agafarà el relleu de Sanifair per als pròxims set anys després de la finalització de l’actual contracte, segons l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries. Es tracta dels serveis que hi ha fora de la zona d’embarcament d’alta velocitat i Rodalies i que des del passat 2013 eren de pagament.

Les noves instal·lacions experimentaran una reforma integral i comptaran amb millores per estalviar aigua i energia i comptarà amb serveis addicionals, com espais de relax, aparells per prendre’ls la tensió i dutxes. La quota d’entrada seguirà sent d’un euro recuperable en forma de descompte als comerços de les estacions.

En aquesta ocasió, Adif ha adjudicat el servei en un sol paquet on també hi ha incloses les estacions de Madrid Puera de Atocha, Alacant Terminal, Madrid Chamartín Clara Campoamor després de “la bona acollida d’aquesta iniciativa per part dels usuària”. Amb la sola adjudicació, que ha tingut un import fix de 197.765 euros i una renda variable en funció dels ingressos, els serveis d’aquestes estacions tindran la mateixa imatge, preus i serveis.

Al 2013, Adif va adjudicar la gestió a Sanifair a Barcelona i a 2Theloo a Madrid Puerta de Atocha. La nova adjudicatària, One Hundred Restrooms, té una àmplia presència a la ciutat belga d’Amberes i a Estocolm. Pel que fa els serveis que estan dins de la zona d’embarcament de l’alta velocitat, seguiran sent gratuïts.