Busquen voluntaris per conèixer els efectes de combinar AstraZeneca amb Pfizer

L’assaig clínic ‘CombivacS’, que acaba de començar amb l’objectiu d’estudiar els possibles beneficis d’una combinació de vacunes per completar la immunització contra la Covid-19, ha obert des d’aquest dilluns la possibilitat de rebre voluntaris per a la participació en l’estudi.

Actualment l’estudi es troba en fase de reclutament i, segons ha informat l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), a causa de les nombroses sol·licituds rebudes de persones que demanen participar en l’estudi, les sol·licituds podran remetre directament als cinc hospitals que participen: La Pau i Clínic San Carlos a Madrid; Vall d’Hebron i Clínic a Barcelona, ​​i Creus a Biscaia.

‘CombivacS’, que es va presentar la setmana passada, estudiarà sobre 600 persones el possible efecte protector i la seguretat de subministrar una dosi de la vacuna d’ARN missatger per Covid-19 (BioNtech / Pfizer) a persones que ja han rebut una primera dosi de la vacuna de laboratori AstraZeneca. La prova es realitzarà un cop hagin transcorregut un mínim de 8 setmanes des de la primera dosi de la vacuna anglosueca.

Es poden presentar com a voluntaris a participar en l’assaig les persones menors de 60 anys que hagin rebut una dosi d’AstraZeneca abans del dia 5 de març.