Busquen voluntaris per combinar diverses vacunes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’assaig clínic ‘CombivacS’, que acaba de començar amb l’objectiu d’estudiar els possibles beneficis d’una combinació de vacunes per completar la immunització contra la Covid-19, ha obert des d’aquest dilluns la possibilitat de rebre voluntaris per a la participació en l’estudi.

Actualment l’estudi es troba en fase de reclutament i, segons ha informat l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), a causa de les nombroses sol·licituds rebudes de persones que demanen participar en l’estudi, les sol·licituds podran remetre directament als cinc hospitals que participen: La Pau i Clínic San Carlos a Madrid; Vall d’Hebron i Clínic a Barcelona, ​​i Creus a Biscaia.

‘CombivacS’, que es va presentar la setmana passada, estudiarà sobre 600 persones el possible efecte protector i la seguretat de subministrar una dosi de la vacuna d’ARN missatger per Covid-19 (BioNtech / Pfizer) a persones que ja han rebut una primera dosi de la vacuna de laboratori AstraZeneca. La prova es realitzarà un cop hagin transcorregut un mínim de 8 setmanes des de la primera dosi de la vacuna anglosueca.

Es poden presentar com a voluntaris a participar en l’assaig les persones menors de 60 anys que hagin rebut una dosi d’AstraZeneca abans del dia 5 de març.