Barcelona tindrà una estació de metro dedicada al polític assassinat per ETA, Ernest Lluch

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La nova estació de Metro Ernest Lluch de la L5 entre Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) entrarà en servei aquest diumenge, segons ha informat la Conselleria de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori en un comunicat.

L’objectiu del Govern és que aquesta nova estació doni major cobertura al servei de Metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà bescanviador amb el tramvia, convertint-se en l’estació número 160 del suburbà, i la número 20 de L’Hospitalet.

L’obra per completar aquesta estació ha comportat una inversió de 17,8 milions d’euros, en una instal·lació que se situa entre les estacions de Collblanc i Pubilla Casis, que fins ara estaven separades per 1,2 quilòmetres.

La distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres, i la nova estació d’Ernest Lluch permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix, la qual cosa afavorirà la intermodalidad.

Es preveu que aquesta estació registri 15.000 viatgers al dia, un 15% dels quals faran l’intercanvi amb el tramvia, i es calcula que la seva engegada suposarà un estalvi en emissions de 673 tones de CO2 a l’any.

Les obres per completar l’estació van començar al juny de 2019, i han consistit principalment en el condicionament interior, la creació d’accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal·lacions, així com els treballs d’urbanització en superfícies.