Barcelona tindrà dos nous quioscs que gestionaran persones amb discapacitat

Quiosc de la cooperativa Diverscoop. EUROPA PRESS

Barcelona tindrà en els propers mesos dos nous quioscs de premsa que gestionaran persones amb discapacitat i s’ubicaran als districtes de l’Eixample i de Sant Martí.

Els obrirà la cooperativa Diverscoop, que està integrada exclusivament per 11 persones amb diversitat funcional, i que ja opera tres establiments d’aquest tipus a la ciutat, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest dilluns en un comunicat.

Els nous quioscs, que estaven en desús, es troben en molt bon estat i estan situats en els encreuaments dels carrers Aribau i Còrsega, i els carrers Guipúscoa i Espronceda.

El projecte ofereix “bones oportunitats de creixement” per a la cooperativa, que ja estudia la incorporació de nous cooperativistes per gestionar fins a 10 llocs al 2021.

Ha tingut una bon acollida des que van començar l’activitat al gener: els tres establiments en actiu –a la plaça Ramon Albó, l’avinguda Paral·lel i el passeig Colom– han consolidat el projecte en aquest període, malgrat el coronavirus.

El president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament, Joan Ramon Riera, ha celebrat que s’obrin aquests nous quioscs perquè suposen “un impuls per a un dels col·lectius a què més ha impactat la situació econòmica i laboral” de la pandèmia.

“Una de les prioritats de l’Ajuntament és donar suport a la creació d’ocupació. Amb aquest model de quioscs que gestiona Diverscoop intensifiquem el suport a projectes d’ocupació” per a persones amb discapacitat, ha assenyalat.