Barcelona s’aixeca amb platges netes després d’un Sant Joan atípic

Els banyistes han pogut accedir a la sorra a les 8.30, una hora i mitja abans del previst

Pla obert de la platja de la Nova Icària amb una tanca que ha tancat el seu accés en primer pla. ACN

La imatge de les brigades neteja treballant a les platges de Barcelona plenes de brossa després de la revetlla de Sant Joan no s’ha repetit aquest any. L’accés al litoral barceloní ha estat tancat tota la nit per evitar aglomeracions i possibles contagis per la covid-1 i s’ha reobert a dos quarts de nou del matí, una hora i mitja abans del previst per l’Ajuntament de Barcelona. Tot i que encara hi havia algunes tanques instal·lades pel consistori per evitar que la gent celebrés la revetlla a la sorra, centenars de persones han omplert les platges des de primera hora del matí. Durant el matí no s’han registrat aglomeracions i els usuaris han pogut prendre el sol i banyar-se sense problema.

La capital catalana ha viscut la revetlla de Sant Joan més tranquil·la dels darrers anys. Les platges s’han mantingut tancades tota la nit –es van tancar dimarts a les vuit del vespre- i l’Ajuntament de Barcelona ha decidit reobrir-les a dos quarts de nou del matí, una hora i mitja abans del que havia previst inicialment.

Els banyistes, la majoria famílies i gent gran, han aprofitat la nova normalitat per anar-hi d’hora. Tot i que encara hi havia algunes de les tanques instal·lades pel consistori per evitar que la gent hi accedís durant la nit, centenars de persones s’han instal·lat a la sorra tot mantenint les distàncies de seguretat recomanades per les autoritats davant la pandèmia de la covid-19. De fet, segons la web del consistori, l’ocupació a les platges ha estat baixa durant tot el matí i a gairebé a totes ha onejat la bandera verda.

Tot i el tancament de platges durant la nit de Sant Joan, una de les més curtes de l’any, també hi ha hagut un dispositiu especial de neteja. De fet, el consistori ha reforçat les brigades amb 115 equips i gairebé 300 treballadors a tota la ciutat.

Durant aquesta nit centenars de tanques han vorejat les platges i han bloquejat els seus accessos. A més, diverses parelles d’agents de la Guàrdia Urbana s’han ocupat de vigilar el perímetre per evitar que algú hi pogués entrar. Amb tot, no s’ha registrat cap incident i davant la tranquil·litat que hi ha hagut durant tota la nit, s’ha decidit reobrir les platges abans del previst. Res a veure amb l’any passat, quan els serveis de neteja van recollir 20 tones de residus.