Barcelona rep més d’un miler de peticions d’ampliacions de terrasses

L'oposició celebra que Colau "rectifiqui" i ratifica que es rebaixi la taxa i es doni més espai per a les taules

Un grup de persones assegudes a la terrassa d'un bar a la la Rambla de Catalunya en el primer dia de fase 1 a Barcelona. ACN

Més d’un miler de bars i restaurants de Barcelona ja han presentat la seva sol·licitud per disposar de terrassa o ampliar la que ja tenen, un tràmit que es podia començar a tramitar des del dilluns 25 de maig. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, durant la seva intervenció al plenari. L’oposició ha ratificat precisament en el ple d’aquest divendres la rebaixa d’un 75% de la taxa de terrasses i la possibilitat d’ampliar-les, dues mesures impulsades pel govern municipal durant l’estat d’alarma. Els grups han celebrat que el govern hagi “rectificat” però també han retret a l’executiu que les mesures arriben tard i, per alguns, són fins i tot insuficients.

Des d’ERC, Jordi Castellana ha lamentat que tot just ara s’estiguin començant a tramitar els permisos per ampliar les terrasses, una mesura que considera que va tard, i també ha criticat el bloqueig de les pàgines web per fer els tràmits.

Elsa Artadi (JxCat) ha celebrat la “rectificació” del govern ja que ha recordat que durant setmanes es va traslladar als gremis que ni hi hauria rebaixa tributària ni tampoc tindrien més espai per a les terrasses. Artadi ha destacat que només un 20% de la restauració està oberta i ho ha atribuït als “endarreriments” en les mesures. A més, ha expressat preocupació pel fet que es produeixi “un coll d’ampolla” de les tramitacions.

Ciutadans ha considerat que la restauració no es pot “refiar” del govern municipal perquè ja va patir un “assetjament” en el mandat passat. El regidor Paco Sierra ha apuntat que la pujada de taxes acordada a l’hivern ja era “desmesurada” i ha advertit que estaran “vigilants” per veure com evoluciona la rebaixa de la taxa i l’ampliació ara de les terrasses.

En una línia similar, Josep Bou (PP) ha lamentat que la reducció anunciada pel govern fa unes setmanes sigui una rebaixa del 75% de la taxa i no d’un 100%, com proposaven els populars. Amb tot, ha reconegut que és una reducció “important” i ha valorat positivament la “cessió” del govern amb la mesura.

Per la seva banda, Manuel Valls (BCanvi) ha celebrat també les mesures per a les terrasses i ha avisat que no es podrà tornar als nivells de taxes votades fa uns mesos. També ha criticat que alguns posin “impediments” a la restauració. “Les terrasses són una part fonamental”, ha conclòs.