Barcelona reforçarà la protecció d’agents, comissaries i vehicles de la Urbana

Una votació unànime demana millorar la seguretat policial després d'incidents com els aldarulls de la Mercè

Tots els grups de l’Ajuntament de Barcelona s’han mostrat a favor d’estudiar i incorporar més càmeres de videovigilància, així com altres elements de seguretat externa, per augmentar la protecció d’agents, els vehicles i les comissaries de la Guàrdia Urbana. La proposició del grup de Junts per Catalunya s’ha justificat especialment després de mencionar successos com els aldarulls de la Mercè o l’atac a l’entorn de la comissaria de la policia barcelonina de la Rambla i l’incendi d’una furgoneta policial, durant les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél. El text aprovat no concreta totes les mesures de protecció però reclama que es reservi una previsió pressupostària anual per “incrementar els elements de seguretat externa”.
En aquest sentit, el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, s’ha mostrat partidari de la mesura, però ha matisat que en els plans de la Guàrdia Urbana ja es contemplen la protecció de les dependències policials i l’extensió de les càmeres unipersonals entre els agents. “La seguretat de la Guàrdia Urbana dels agents, els vehicles i les instal·lacions forma part de les nostres prioritats”, ha expressat en la seva resposta. A més, si bé ha definit els atacs al cos barceloní com a “puntuals”, ha admès que els “preocupen” i requereixen anàlisi.

La lectura del representant del govern municipal ha encaixat amb la defensa que ha fet el portaveu del grup de JxCat, Jordi Martí, que també ha apuntat que els aldarulls de la Mercè a plaça Espanya van “afectar greument” la unitat territorial de la Guàrdia Urbana a Sants-Montjuïc, ja que es van arribar a sostreure elements de protecció de la policia dels vehicles policials.

Tot i la concordança, per tirar endavant la proposició s’ha hagut de retirar de la proposició la voluntat inicial del grup de JxCat que aquest reforç de la seguretat es gestionés amb un pla específic. Finalment, s’ha aconseguit el compromís de “estudiar i incorporar” aquestes càmeres i altres mesures de seguretat. A més, s’ha comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics, que han recordat que la petició de més càmeres ve de lluny.