Barcelona reforça la campanya d’adopció de gossos i gats

El CAACB recorda que no són "joguines" i que necessiten persones que se'n puguin fer càrrec "durant tota la seva vida"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona i el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) han reforçat la campanya d’adopció de gossos i gats incidint en la “responsabilitat” dels futurs amos. En aquest sentit, recorden que els animals no són “joguines” i que necessiten persones que se’n puguin fer càrrec “durant tota la seva vida”.

La campanya, que porta per nom ‘Adopta un invisible’ publica cada setmana a través de les xarxes socials el vídeo d’un animal acollit al centre per fomentar la seva adopció responsable. Actualment el centre compta amb 140 gossos i 125 gats que busquen una llar.

Des de l’equipament recorden que alguns dels animals “fa molt temps que hi són”, ja sigui per l’edat o perquè tenen alguna malaltia crònica. Així, calculen que un 14% dels gats i gossos que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida.

En el cas dels cans, aspectes com la seva edat, la seva mida gran, la condició legal que tenen de “gossos potencialment perillosos” o el mestissatge poden fer que quedin al marge de les adopcions. Pel que fa als gats, un felí també es pot trobar en la mateixa situació per la seva raça, edat o condició física.