Barcelona reconeix amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Aladino Nespral i Miquel Valls

Aquesta tarda ha tingut lloc, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Miquel Valls i Aladino Nespral

Amb aquest guardó, el Consistori reconeix l’aportació a l’impuls econòmic de la ciutat de Miquel Valls, des del lideratge de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, i la tasca en la defensa dels drets de la comunitat LGTBI a la ciutat d’Aladino Nespral com a empresari i impulsor del “Gaixample”. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha comptat amb la participació del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

El Consell Plenari va acordar atorgar el guardó a l’empresari Aladino Nespral, president del grup empresarial Arena i impulsor del “Gaixample”, com a precursor en la lluita pels drets de la comunitat LGTBI de Barcelona. Es reconeix així la seva actuació en aquest àmbit, especialment a través de la Fundació Arena, creada l’any 2002 per promoure la igualtat de drets i oportunitats de la comunitat homosexual, fet que ha contribuït a que Barcelona sigui una ciutat referent per la convivència i la diversitat.

El Consell Plenari municipal també va destacar la figura de Miquel Valls per la seva contribució a l’impuls econòmic de Barcelona, des de la presidència els darrers 17 anys de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. Amb aquest guardó, l’Ajuntament de Barcelona reconeix Valls com un dels principals impulsors de la millora de la competitivitat de les empreses catalanes i la seva adaptació a l’obertura dels mercats internacionals.