Barcelona reclama a la Generalitat 20 milions preassignats del Feder

L’Ajuntament de Barcelona reclama a la Generalitat que faci marxa enrere en la reducció de 20 milions dels 40 de fons Feder que té preassignats el consistori pel conveni RIS3CAT, que va fer a l’abril.

“No podem renunciar a aquests fons Feder, els necessitem per fer front a la crisi”, ha argumentat el tinent d’alcalde Jaume Collboni, que ha explicat que la reducció es va fer “sense avís”.

El consistori està en negociacions amb el govern de la Generalitat perquè rectifiqui i poder aprofitar que la UE permet destinar, ara, destinar aquests recursos a la crisi del coronavirus.

Collboni ha donat a conèixer aquestes converses durant el debat d’una proposició de Ciutadans perquè Barcelona reclami, de manera urgent, a la Generalitat el manteniment íntegre dels fons Feder que el conveni RIS3CAT ha preassignat la ciutat i que, a dia d’avui, no han estat executats i es troben retinguts, per tal que aquests fons serveixin d’ajuda per fer front a la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19.

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups, excepte ERC que hi ha votat en contra, i JxCat que s’hi ha abstingut.