Barcelona prorroga fins al desembre del 2021 l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants

El govern municipal admet a tràmit 3.604 autoritzacions i, de moment, accepta 444 sol·licituds

L’Ajuntament de Barcelona prorroga fins al desembre del 2021 l’ampliació de les autoritzacions d’ampliació de les terrasses de bars i restaurants. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la tinenta d’Urbanisme, Janet Sanz, en una roda de premsa. La mesura, pactada amb el Gremi de Restauració, permetrà als establiments mantenir l’aforament d’abans de la pandèmia. El govern municipal ha rebut 4.878 sol·licituds i han estat admeses a tràmit més del 70%, més 3.600 peticions. D’aquestes, la gran majoria (2.915) han està validades i entrades al sistema i 1.274 s’han denegat per defectes formals. Amb tot, només s’han resolt 689 peticions per posar més taules a les terrasses amb 444 autoritzacions.

El 60% les peticions autoritzades i admeses a tràmit proposen ubicar-se en espais guanyats als vehicles com carrils i cordons d’aparcament, i dues de cada tres són ampliacions de terrasses ja existents.

Més de la meitat són als districtes de l’Eixample (32%), Sant Martí (12%) i Ciutat Vella (13%). Les altres es distribueixen en menor mesura per la resta de la ciutat.

El consistori disposa d’un equip amb 72 tècnics que validen aquestes sol·licituds de noves terrasses i preveu resoldre totes les peticions durant el mes d’agost.

Els titulars dels establiments poden sol·licitar fins al 24 de juliol les autoritzacions o ampliacions a través del portal de tràmits municipal.

Les autoritzacions suposen un total de 1.286 taules i 5.143 cadires noves a la ciutat. Les que estan autoritzades en calçada representen una superfície de 2.800 metres quadrats guanyats a l’asfalt.

L’únic mobiliari permès són les taules, quatre cadires per cada taula, para-sols i, quan s’ocupa en calçada, també jardineres. A més, l’Ajuntament està instal·lant elements separadors respecte als carrils de circulació. Segons han explicat, el consistori ja ha completat 80 actuacions en calçada per condicionar l’espai i habilitar la instal·lació de taules i cadires i treballa perquè algunes de les properes intervencions siguin conjuntes i contínues en talls de carrils de circulació, guanyant espai per al vianant en vorera i taules per als operadors en calçada.

Amb aquesta pròrroga es vol facilitar la recuperació econòmica del sector de la restauració, que compta amb 9.300 bars i restaurants i 5.500 llicències de terrasses ordinàries.