Barcelona podria entrar a la fase 3 abans del 22 de juny

Tot dependrà de l'evolució de l'epidèmia

Un grup de persones assegudes a la terrassa d'un bar a la la Rambla de Catalunya en el primer dia de fase 1 a Barcelona. ACN

Les regions sanitàries de Barcelona i Lleida podrien entrar en la fase 3 de desconfinament abans del 22 de juny si la pandèmia de coronavirus avança de forma favorable, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés.

En una entrevista al programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio, la consellera ha apuntat que, en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques, es podria “accelerar el procés cap a la nova normalitat”.

En aquest sentit, ha precisat, caldrà “valorar” si les regions sanitàries de Barcelona i Lleida poden passar a la fase 3 del pla de desescalada abans del 22 de juny, quan està previst d’acord amb el calendari actual de desconfinament, sempre que sigui “una proposta lògica a com va l’epidèmia”.

També ha explicat Vergés que, a partir de dilluns vinent, estarà permesa la mobilitat entre la regió sanitària de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, les dues contigües i en fase 3 de desconfinament, una possibilitat que es podria estendre a altres zones de Catalunya quan avanci la desescalada.

A més, les regions que dilluns entrin a la fase 3 podrien entrar en la “nova normalitat” abans del previst, encara que sempre mantenint les mesures de seguretat i controlant el nombre de contactes entre ciutadans.

En qualsevol cas, Vergés ha descartat que, un cop expiri l’estat d’alarma, el proper 21 de juny, segueixin en confinament algunes zones de Catalunya, a la llum de les dades sobre l’evolució de la pandèmia.

La consellera ha assegurat que, independentment de si el Govern obliga a fer servir mascareta una vegada que finalitzi l’estat d’alarma, la Generalitat ja té previst fer-ho en el marc del Procicat.