Barcelona passa la Nit de cap d’any sense incidents greus i es compleix el toc de queda

Les molèsties s'han donat a les cases i hi ha hagut 1.007 trucades al telèfon 112

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha afirmat que la Nit de cap d’any a la ciutat s’ha celebrat sense incidents importants sinó molt menors, no s’han detectat festes il·legals i el toc de queda s’ha complert “escrupolosament”.

“Tant de bo tots els caps de setmana de l’any fossin tan tranquils com ha estat aquest”, ha dit en declaracions aquest dissabte al matí per fer balanç de la nit.

S’han donat més molèsties a les cases, per les festes en pisos, que als carrers: hi ha hagut 1.007 trucades al telèfon 112, sobretot per molèsties en habitatges precisament, i han motivat 694 serveis dels cossos policials, “però res que no es produeixi en moltes nits dels caps de setmana durant l’any”.

CARRERS TRANQUILS

Els dispositius de prevenció es van centrar sobretot a la plaça Espanya, la plaça Catalunya, el passeig de Gràcia, la plaça Glòries i el passeig del Born.

“El treball ha estat sobretot de prevenció. Desallotjaments pràcticament no hi ha hagut perquè no ha fet falta”, ha dit, perquè la presència de Guàrdia Urbana i Mossos ha estat dissuasòria perquè no hi hagués concentració de gent.

També preocupava l’ocupació de les platges, però “s’ha produït de manera molt menor i molt poc significada”.

També ha estat un nit tranquil·la en els controls d’alcoholèmia: s’han detectat 5 alcoholèmies positives, un nombre baix afavorit pels mínims desplaçaments en vehicle, ha explicat.