Barcelona manté la subvenció del cost de la il·luminació nadalenca en eixos comercials

El pressupost s'incrementa un 43,8% respecte a l'any anterior

Imatge d'arxiu d'unes llums de Nadal

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat que, per segon any consecutiu i de manera excepcional degut a la situació econòmica, les subvencions als eixos comercials per a la contractació de la il·luminació del Nadal 2021 es mantingui fins al 75% del cost, en comptes del 50% habitual.

Segons un comunicat del consistori, el pressupost en il·luminació per a la pròxima campanya de Nadal passa d’1.622.000 a 2.332.866 euros, és a dir, un 43,8% més. Per primera vegada, la Ronda Sant Pere tindrà llums de Nadal, i es sumarà així a les vies il·luminades per primera vegada en els darrers anys: Plaça Catalunya, Via Laietana, Plaça Urquinaona i Balmes.

El consistori assegura que té la convicció que la il·luminació nadalenca ha de ser “una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat” durant les festes nadalenques, i singularment, del comerç del centre de la ciutat. I recorden que, segons les entitats, la il·luminació nadalenca és una de les mesures més efectives per fomentar les compres als comerços locals de cara a les festes nadalenques.

Aquesta mesura se suma a les altres decisions que s’han pres per continuar millorant la il·luminació nadalenca de la ciutat. La més destacada: Plaça Catalunya, Gran Via i Aragó lluiran nous models d’il·luminació dissenyats per l’Estudi Toni Arola “amb l’objectiu de reforçar la imatge pròpia de Barcelona com a ciutat de disseny i amb uns valors propis”.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha explicat que el consistori ha decidit mantenir per a la pròxima campanya de Nadal la subvenció del 75% “per ajudar molts comerços que no ho podrien pagar per la baixada de l’activitat comercial”. “Esperem que s’ho prenguin com una magnífica notícia i contribueixi que la ciutat estigui mes enlluernada que mai. Els llums de Nadal són un símbol”, ha afegit.