Barcelona instal·la mobiliari de fusta per dinamitzar terrasses i entorns escolars

El consistori vol avaluar si els dos nous prototips urbans funcionen

Barcelona ha instal·lat dos elements urbans nous per dinamitzar terrasses i entorns escolars pacificats i avaluar-ne el funcionament. Es tracta de dos prototips de mobiliari de fusta que han estat ideats en el marc d’un programa de la Unió Europea per adaptar els usos de l’espai urbà arran de la pandèmia.

Un dels prototips, ideat per l’escola de disseny Elisava, és una grada de fusta adaptable que busca promoure el joc infantil i els espectacles lúdics i s’ha ubicat a l’entorn pacificat de l’Escola Sagrada Família, a Gràcia. L’altre prototip, dissenyat per l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), està pensat per acollir terrasses de bars i restaurants i és una tarima de fusta que amplia l’espai de la vorera.

Aquesta tarima, de 4,5 x 4,5 metres, s’ha col·locat al xamfrà de l’encreuament dels carrers València i Casanova i acull una terrassa amb quatre taules.

L’Ajuntament n’analitzarà el funcionament i en tindrà en compte els resultats de cara al procés que s’està duent a terme per dignificar les noves terrasses habilitades arran de la pandèmia.

Així, farà seguiment dels usos dels nous prototips per avaluar si s’utilitzen en el futur als àmbits on s’està guanyant espai per al vianant.

L’Ajuntament també ha col·laborat amb les dues institucions que han ideat els prototips per facilitar les ubicacions i els permisos necessaris.