Barcelona impulsarà una incubadora de projectes ‘Sport Tech’ a l’Estadi Olímpic

Les instal·lacions tindran 1.167 metres quadrats i suposarà una inversió de 3 milions

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà un hub d’innovació i tecnologia de l’esport a l’Estadi Olímpic Lluis Companys, que acollirà una incubadora de projectes ‘Sport Tech’ de 1.167 metres quadrats i amb una inversió de tres milions d’euros.

En una roda de premsa aquest dijous a l’esplanada Olímpica de Montjuïc, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que la ciutat ja compta amb prop de 300 empreses emergents ‘Sport Tech’, segons l’informe SportTechX.

Ha destacat la creixent preocupació per la salut i la pràctica esportiva i les noves aplicacions de la tecnologia en aquest àmbit, a més de la irrupció dels e-sports, que obren “grans expectatives” per al sector.

El Barcelona Sports Tech Hub impulsarà i acollirà projectes relacionats amb l’activitat física i l’esport, especialment en l’esport d’alt rendiment; els esports aquàtics i la promoció de l’economia blava; la pràctica esportiva ciutadana, i la ciutat com un escenari de l’esport.

Comptarà amb una plataforma en línia i una incubadora que oferirà serveis com laboratoris d’innovació corporatius; ‘showrooms’ de solucions innovadores; un espai de ‘coworking’ per a emprenedors i oficines per a empreses emergents i pimes del sector.

SEU AL PALAU D’ESPORTS

Aquest hub, impulsat per B:SM i Barcelona Activa, també tindrà una seu que se situarà al Palau Municipal d’Esports, en un projecte que es complementarà amb el nou Port Olímpic i amb el programa de suport a la creació de start-ups en esport i tecnologia.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha avançat que es preveu que la incubadora de l’Estadi Olímpic estigui en funcionament abans que acabi l’any 2022, i que ocuparà espais que actualment es troben infrautilitzats.

BARCELONA I L’ESPORT

Segons l’Observatori Català de l’Esport, aquest sector representa un dos per cent del PIB català, i la ciutat de Barcelona va facturar 190 milions d’euros en l’àmbit del ‘fitness’ el 2019, que dona feina a més de 17.000 persones.

A escala europea, la inversió en ‘Sports Tech’ s’ha duplicat entre els anys 2015 i 2019, i el valor d’aquesta indústria se situa en 7,6 milions d’euros a tot el món, que a Espanya representa l’1,1% de l’ocupació total.

Segons el Global Power City Index, elaborat per l’Institut d’Estratègies Urbanes del Japó, Barcelona està posicionada com la ciutat número 21 en competitivitat, el sisè ecosistema emergent del món i el tercer d’Europa.

A l’acte de presentació, també hi han assistit el president executiu de l’Eurolliga, Jordi Bertomeu; la presidenta d’Indescat, Anna Pruna; el director general del Barça Innovation Hub, Albert Mundet; el director de l’equip d’e-sport Seven Mila, Victor Casanovas, el CIO-Spain de Decathlon, Francisco León, i l’esportista Dídac Costa, entre d’altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’oci nocturn demana poder donar usos culturals a les sales

Notícia següent

ERC convoca la militància per explicar l’estat de les negociacions amb Junts

Notícies relacionades