Barcelona finalitza una nova fase d’urbanització del barri de la Marina del Prat Vermell

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les tasques de remodelació d’un sector del barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, completant així una nova fase de la urbanització.

Es tracta d’un pas més en l’impuls de transformació progressiva del teixit industrial i de magatzems del barri cap a un teixit mixt que fomenti la vida veïnal i on els habitatges, el verd i les activitats econòmiques tinguin més protagonisme, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge en un comunicat.

Les obres s’han executat als carrers Acer, Ascó, Cal Cisó i Motors: els tres primers tenen 20 metres d’amplitud, dels quals sis són per als cotxes i 14 per als vianants, mentre que les voreres compten amb un parterre longitudinal amb arbres.

En canvi, el carrer Motors es converteix en una avinguda amb una calçada de nou metres i una vorera de quinze per on circula un carril per a bicicletes bidireccional.

A més de la implantació dels serveis d’aigua, gas, mitjana i baixa tensió, telecomunicacions, sanejament, reg, enllumenament i semàfors, s’han afegit les noves xarxes de fred i calor de barri, aigües freàtiques i drenatge sostenible.

L’actuació, que ha fet l’Institut Municipal d’Urbanisme (Imu), ha permès renovar un total de 16.500 metres quadrats, i ha comptat amb una inversió d’uns 8,4 milions d’euros.