Barcelona enquesta menors de 8 a 12 anys sobre el seu benestar i com millorar-lo

Incorpora un bloc sobre l'impacte de la covid-19 en les seves vides

Nens i nenes. Imatge d'arxiu

L’Institut d’Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la IIa Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància (EBSIB-2021) per preguntar a menors de 8 a 12 anys sobre el seu benestar i quines mesures serien necessàries per millorar la seva situació.

L’enquesta es farà aleatòriament a 5.000 menors de 58 centres educatius de la capital catalana durant el primer trimestre del segon any escolar en pandèmia, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Amb els resultats es pretén conèixer els punts de vista dels alumnes sobre aspectes de les seves vides com la família, l’escola, les amistats o els seus barris amb la finalitat de dissenyar actuacions de millora.

El qüestionari s’ha dissenyat amb la intenció d’aprofundir en assumptes que van destacar en la primera edició, al 2017, amb nous blocs sobre les violències a les escoles, l’ús del temps lliure i les expectatives de futur.

També s’ha incorporat un nou bloc de preguntes específiques sobre l’impacte que ha tingut per a ells la pandèmia de la covid-19.

Segons els resultats de la primera edició de l’enquesta, el 69% dels nens i nenes estaven molt satisfets amb la seva vida en general, un 23% ho estava força i un 8% ho estava poc o gens, una xifra a la qual l’Ajuntament dedica especial atenció perquè no és “ni desitjable ni habitual”.