Barcelona donarà 300 euros a 16.500 autònoms per cobrir la seva cotització mínima

L’Ajuntament de Barcelona donarà 300 euros en un pagament únic als autònoms de la ciutat que hagin vist baixar les seves vendes més d’un 75% o s’hagin vist forçats a tancar els establiments per la crisi del Covid-19.

En una entrevista d’Europa Press, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que aquesta ajuda preveu arribar a 16.500 autònoms i serà complementària a la prestació extraordinària del Govern central.

El programa Autòno+ Barcelona, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i gestionat per Barcelona Activa, està dotat amb 5 milions d’euros del fons extraordinari de 25 ja anunciat, i anirà del 20 de maig al 30 de setembre, fins a esgotar el crèdit disponible.

És una ajuda complementària i puntual (no periòdica) per a les persones que ja reben la Prestació Extraordinària del Govern central del reial decret 8/2020 de 17 març, que establia que els autònoms siguin beneficiaris d’un 70% de la cotització mínima, que és de 661 euros.

Collboni ha afirmat que aquestes ajudes són un “valor afegit” dirigit a preservar el funcionament empresarial i l’activitat econòmica de Barcelona, amb l’objectiu de sostenir les empreses que operen en la ciutat i la creació d’ocupació.

CONDICIONS PER REBRE-LA
Per tant, amb aquesta nova ajuda, el consistori té com a objectiu cobrir el 100% de la base de cotització mínima de gran part dels autònoms, que passaran a cobrar de 661 a 961 euros, i preveu arribar al 50% de les persones que reben aquestes subvencions.

Només caldrà comprovar l’empadronament a la ciutat, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel Govern espanyol i els documents que acreditin estar al corrent de les obligacions tributàries, ha detallat el primer tinent d’alcalde.

L’ajuda s’afegeix a l’exempció de pagament de les quotes mensuals mentre no es torni a la “normalitat”, i també la podran demanar els autònoms que ja han començat a reobrir les seves empreses per l’inici del desconfinament.

NOVA UNITAT DE BARCELONA ACTIVA
Ha afegit que l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa té una nova unitat especialitzada a acompanyar a autònoms, microempreses, pimes i cooperatives en la captació de les ajudes econòmiques pel Covid-19, i que ja ha assessorat a 70 empreses.

També ha dit que està en marxa un servei per “relocalitzar” negocis i trobar nous espais, i ha destacat que el telèfon gratuït d’atenció personalitzada a empreses, pimes, entitats, autònoms i treballadors (900 53 175) atén una mitjana de 700 consultes setmanals.

Així mateix, l’OAE, en col·laboració amb el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), treballa des de l’11 de maig en un servei gratuït d’orientació jurídica per assessorar en la negociació temporal de les condicions dels contractes de lloguer de locals i oficines.

OBJECTIU, “AIXECAR PERSIANES”
“Es tracta d’un pla a 11 mesos. Ara estem en la fase de xoc, amb les mesures vinculades a reprendre l’activitat. Ara l’objectiu és aixecar persianes”.

Jaume Collboni ha conclòs que aquest procés es vol fer sota un principi de finestreta única per fer-ho de forma àgil i ràpida.