Barcelona destinarà 627.000 euros a promoure la lluita contra la crisi climàtica i la transició digital

Els organitzadors busquen idees que puguin generar canvis "tangibles i perdurables" a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 627.000 euros a finançar projectes creats per la ciutadania que promoguin la lluita contra la crisi climàtica i la transició digital. La tercera tinent d’alcaldia del consistori, Laia Bonet, ha presentat aquest divendres la segona convocatòria d’ajuts a la innovació urbana ‘La ciutat proactiva’.

La iniciativa s’adreça a finançar projectes creats per la ciutadania que puguin generar canvis “tangibles i perdurables” en la ciutat en la lluita contra l’emergència climàtica i la promoció d’una transició digital “justa i inclusiva”. El consistori ha incrementat en un 25% la dotació de recursos i inclourà una nova línia de finançament de microprojectes amb costos que oscil·lin entre els 5.000 i els 15.000 euros.

Els promotors de la iniciativa busquen idees que tinguin un impacte “real i mesurable”. “Cal trobar nous models de ciutat que siguin més resilients des del punt de vista social, econòmic, ambiental i polític”, expliquen. Per aconseguir-ho, des de Bit Habitat, entitat promotora de la innovació urbana a Barcelona i organitzadora del projecte, aposten per una actuació “conjunta, plural i participativa” que convidi la ciutadania a participar “de forma activa”.

La d’enguany serà la segona edició del projecte, i des del consistori fan una crida a ciutadans anònims, empreses, institucions i universitats per buscar “respostes i idees innovadores” en aquests dos àmbits. La convocatòria d’aquest any ha incrementat el seu pressupost en un 25% respecte a la de 2020 -de 500.000 a 627.000 euros-, i paral·lelament al finançament de projectes d’entre 15.000 i 100.000 euros (als quals s’hi destinaran 577.000 euros del còmput global), el consistori ha obert una nova línia per nodrir econòmicament microprojectes amb un cost d’entre 5.000 i 15.000 euros que promoguin l’ús de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació. A aquest últim grup s’hi destinaran els 50.000 euros restants. Tots els projectes hauran de ser executables en el termini d’un any i se’n podrà subvencionar fins el 80% del cost total.

El Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, ha informat que durant la primera convocatòria del projecte s’hi van presentar 217 candidatures. D’aquestes, un 47% pretenien aportar solucions als problemes socioeconòmics d’àmbit local derivats de la pandèmia, mentre que el 50% tenien relació amb el medi ambient i la crisi climàtica. Finalment el consistori i Bit Habitat en van acabar seleccionant sis. La tinent d’alcaldia ha assegurat que totes les proves pilot que s’estan duent a terme estan sent un “èxit” i ha dit que, a partir d’ara, caldrà veure “com escalar els projectes i com es poden convertir en solucions estructurals per la ciutat”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sol Picó dirigirà el pròxim espectacle de la companyia lleidatana La Baldufa

Notícia següent

Sitges commemorarà el 90è aniversari de la mort de Santiago Rusiñol

Notícies relacionades