Barcelona destinarà 3,2 milions a finançar projectes de proximitat per reactivar l’economia

'Impulsem el que fas' permet, entre altres, dinamitzar locals buits en planta baixa

Barcelona destinarà 3,2 milions a finançar projectes de proximitat per reactivar l’economia. A través de Barcelona Activa, el consistori ha anunciat la cinquena convocatòria del programa ‘Impulsem el que fas’, que a través d’injeccions econòmiques permet a nous projectes locals finançar-se i començar la seva activitat. L’edició d’enguany té el pressupost municipal més alt fins ara i es preveu que es tradueixi en la creació de fins a 150 nous projectes.

Les sol·licituds per rebre les subvencions es poden presentar des d’aquest dimarts i fins al 5 de maig. Els ajuts estan adreçats tant a autònoms, com a empreses i entitats, inclosos comerços i serveis de proximitat. L’import màxim de subvenció és de 50.000 euros.

Enguany hi ha fins a set modalitats que s’han ajustat a les necessitats detectades en la conjuntura actual de pandèmia, posant el focus en la reactivació econòmica i incrementant en 1,7 milions el crèdit inicial de la convocatòria de l’any passat.

Entre les set modalitats, la que té una partida més elevada és la de foment de l’ocupació de qualitat al territori, que amb un crèdit inicial d’1 milió d’euros, vol generar nous llocs de treball.

Altres són la dinamització de locals buits en planta baixa en tots els barris i districtes de la ciutat, amb 600.000 euros; projectes d’innovació i economia social i solidària, amb 400.000 euros; o projectes vinculats al turisme “responsable i sostenible” al territori; amb 200.000 euros.

També hi ha una cinquena modalitat que és la de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, coincidint que aquest 2021 se celebra aquesta capitalitat. L’objectiu és desenvolupar projectes o iniciatives per avançar cap a un canvi de model de consum més responsable i garantir una alimentació sostenible a la ciutat. El pressupost és de 500.000 euros.

A banda, hi ha dues modalitats noves de subvenció: per a centres de distribució urbana de mercaderies d’última milla, per a la qual s’hi destinen 250.000 euros, i d’indústries creatives en el territori, amb valor de 250.000 euros per projectes creatius.

Gairebé 400 projectes finançats

Durant el període 2017-2020 s’han finançat prop de 400 projectes amb una inversió de més de nou milions d’euros i la contractació d’un miler de persones, segons dades del consistori.

El 2020 es van finançar 127 projectes. Una de les iniciatives finançades va ser Eways, un projecte que reacondiciona tauletes i telèfons per donar-los als hospitals i facilitar la comunicació dels malalts per covid-19 amb els seus essers estimats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El 20% dels catalans són pobres

Notícia següent

La Sala Trono de Tarragona impulsa un cicle de dansa amb propostes internacionals i locals

Notícies relacionades