Barcelona destina sis milions a impulsar l’ocupació davant la pandèmia del Covid-19

L'atur a la ciutat supera el llindar de les 90.000 persones, un 40,9% més que al juny de 2019

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha injectat sis milions d’euros en un pla d’impuls a l’ocupació a la ciutat per fer front a l’impacte de la pandèmia, protegir el treball i fomentar l’ocupació de qualitat.

El pla de xoc l’ha presentat aquest dimecres la comissionada de Promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, com a mesura de govern a la comissió d’Economia i Hisenda de Barcelona.

Aquest programa inclou 4,2 milions d’euros d’un fons Covid-19 per fer front a la crisi pel coronavirus i 1,8 milions que es destinaran a plans d’ocupació extraordinaris per contribuir a la recuperació social i econòmica.

Gil ha destacat que l’atur a la ciutat ha superat el llindar de 90.000 persones al juny, 40,9% més que en el mateix període de l’any anterior, i ha dit que l’objectiu de l’Ajuntament és “salvar” empreses, autònoms i mantenir i incentivar les ocupacions.

També ha recordat que les polítiques actives d’ocupació han continuat en moments de confinament, i ha afirmat que aquestes mesures “estan marcant les línies de futur” d’ajuda a les empreses que ara necessiten contractar i a les personas a l’atur.

El pla es dirigeix especialment els col·lectius més vulnerables, com a joves, dones, persones amb estudis bàsics i del sector serveis, “que han sofert el major impacte d’aquesta crisi”, i Gil ha assegurat que compten amb el suport d’agents socials, sindicats i patronals.

L’actuació contempla una nova línia d’ajudes a la contractació amb subvencions per a nous contractes que tinguin una durada mínima de sis mesos, dirigida a autònoms, pimes, comerços i persones a l’atur menors de 30 i majors de 45 anys.

També preveu accions formatives tècnic-professionals online (prgrama Reskilling); un Pla de Xoc d’Ocupació Juvenil, i la contractació de persones a l’atur i amb “especials dificultats” per part de l’administració per a projectes d’interès general.

FIRA PER REACTIVAR L’EMPLO

Així mateix, se celebrarà una fira al setembre destinada a “reactivar” les oportunitats d’ocupació i emprenedors, amb una fusió de les fires Biz i Saló d’Ocupació, amb format presencial i telemàtic, a més de l’activació de projectes per recolzar a l’economia de proximitat.

Aquest pla segueix diferents fulls de ruta dissenyats per l’Ajuntament de Barcelona, com el ‘Barcelona Green Deal’, una agenda econòmica que té com a objectiu crear noves ocupacions en els sectors digitals i l’economia verda, així com “retenir el talent” a la ciutat.