Barcelona destina l’impost turístic a projectes de reactivació econòmica

S'invertiran 2,9 milions d'euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de Barcelona des de la muntanya de Montjuïc. JULIO COLLADO

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat destinar 2,9 milions d’euros procedents de l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IEET) a la promoció turística de la ciutat, el desenvolupament de el teixit empresarial i l’incentiu del consum local.

El consistori ha informat aquest dissabte en un comunicat que amb aquesta partida es finançaran els circuits i protocols per ser una ciutat segura després de la desescalada per la Covid-19, així com la innovació turística.

Entre els projectes que se subvencionaran figuren el de Compromís de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, el Business With Social Value o Impulsem el que Fas, de Barcelona Activa.

També es finançaran accions de promoció del consum en mercats municipals o en comerços de la ciutat en la propera campanya de Nadal, així com actuacions de promoció internacional dirigides a la captació d’inversions, esdeveniments, congressos i al posicionament de Barcelona com a Capitalitat Mundial per a la alimentació Sostenible 2021.

L’ajuntament anuncia també un paquet de suport per reactivar les indústries culturals i creatives, que, diu, “han de contribuir a la diversificació dels atractius de Barcelona com a destinació turística”.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, afirma en el comunicat que “la prioritat d’aquests projectes és posar l’impost turístic al servei de la reactivació econòmica, especialment en suport a un sector com el de l’turisme, que és un dels més afectats per la crisi la Covid-19 i que genera un volum important d’ocupació a la ciutat”.

Els projectes que es finançaran, explica Marcé, “tenen com a primera prioritat articular i projectar-nos com a ciutat i destinació turística segura en l’era post-Covid”.