Barcelona convocarà al novembre una taula per debatre sobre les activitats d’oci nocturn

En aquesta primera reunió també es vol abordar el fenomen de les concentracions en l'espai públic

Barcelona convocarà al novembre una taula ciutadana per debatre sobre les activitats d’oci nocturn amb diversos sectors de la ciutat. Aquesta estarà formada per serveis públics del consistori barceloní, de la Generalitat, dels grups polítics municipals i per entitats socials i econòmiques de la ciutat. El seu objectiu és abordar el fenomen de l’oci i les activitats nocturnes a la capital catalana des dels diversos sectors que hi estan relacionats, així com definir actuacions a mitjà i llarg termini. La taula demanarà a tots els integrants que aportin propostes en els seus àmbits d’actuació.
L’anàlisi de les activitats d’oci nocturn i les propostes que es realitzin en aquest debat serviran de referent per al disseny de plans d’actuació. Com per exemple, pel Pla d’Actuació per una Nit Cívica i Segura que, coordinat per l’Àrea de Prevenció i Seguretat, s’elaborarà i es presentarà en aquesta primera reunió.

Paral·lelament, el pla dissenyarà i executarà propostes per abordar les diferents dimensions del fenomen de les concentracions a l’espai públic (policials, gestió i manteniment, gestió de conflictes, neteja, comunicació i sensibilització, districtes, inspeccions, processos de mediació, mesures alternatives a la sanció, sancions o suport a activitats d’oci alternatiu).

Concentracions durant tot l’estiu

Des de principis d’estiu el consistori ha posat en marxa un dispositiu específic, compartit i coordinat amb el cos de Mossos d’Esquadra, per actuar en l’espai públic prioritzant el descans veïnal i el compliment de les mesures sanitàries per a fer front a la pandèmia. Gràcies a aquest dispositiu, s’ha desallotjat un total de 271.000 persones de més de 2.000 espais de la ciutat, on s’han trobat concentracions d’entre 50 i 3.000 persones.

En relació amb les sancions interposades entre els mesos de juny i agost, s’han realitzat un total de 7.612 denúncies relacionades amb incompliments de l’ordenança de convivència, amb un pes rellevant del consum d’alcohol.