Barcelona continuarà amb el porta a porta a Sant Andreu malgrat les queixes dels veïns

El Govern d’Ada Colau té previst continuar amb el sistema de recollida selectiva de residus porta a porta al barri de Sant Andreu de Palomar, malgrat les queixes que ha generat entre alguns grups de l’oposició i associacions veïnals.

Ho ha explicat aquest dimecres durant el balanç del funcionament del sistema el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, acompanyat del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire.

Badia ha negat que la recollida porta a porta a Sant Andreu generi plagues i males olors en alguns carrers del barri, tot i que l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud sí que havia alertat de la proliferació de “rosegadors i escarabats” per les escombraries acumulades al carrer.

“El model funciona però hem de continuar treballant braç a braç amb els veïns perquè genera molèsties”, ha apuntat, i ha afegit que ja s’ha treballat en algunes millores com reduir el soroll dels camions que recullen els residus, entre d’altres.

El regidor també ha explicat que s’han detectat al voltant de 150 bosses setmanals de gent que o bé no participa en el sistema o bé encara no coneix com funciona el mecanisme i no ho fa correctament, i ha especificant que faran un esforç per reduir aquesta xifra.

Així mateix, ha aclarit que tot i que a hores d’ara no han detectat que calgui, no tenen “cap problema” a augmentar en un dia la recollida de la fracció orgànica si la majoria de veïns ho necessita.