Barcelona comença la primera fase de cribratges massius a les escoles amb 20.000 PCR

Els departaments de Salut i Educació han engegat aquest dimarts la primera fase de cribratges massius a les escoles de Barcelona, amb la qual preveuen fer 20.000 proves PCR a nens i professionals de la comunitat educativa fins a mitjans d’octubre per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i frenar les cadenes de transmissió.

Així ho han explicat en roda de premsa el director de Centres Públics del Govern i president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep González-Cambray; el sotsdirector de Vigilància i Resposta a Emergències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Jacobo Mendioroz; i la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell.

Els primers tests massius han arrencat a l’Escola Barrufet, al districte de Sants, on el 90% de les famílies han donat el consentiment per fer-los, i durant aquest dimarts preveuen fer les proves a 400 nens i a 60 professionals de la comunitat educativa.

També han començat els cribratges a dos centres educatius del barri de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) –Escola Joaquim Ruyra i Institut Eduard Fontserè– on està previst fer proves a 12 centres educatius més de la zona amb un total de 5.000 PCR.

Els tests es faran amb un frotis nasal, una metodologia menys invasiva que la prova PCR atès que el cotó per agafar la mostra s’introdueix a menys profunditat dins el nas i permet detectar casos asimptomàtics.