Barcelona comença a cobrar per carregar cotxes elèctrics

S’ha acabat la gratuïtat dels més de 500 punts de recàrrega de vehicles elèctrics que fins ara eren gratuïts. Tal com va informar l’Ajuntament de Barcelona fa uns dies, a partir d’aquest dilluns, 18 de gener, s’haurà de pagar per carregar el cotxe.

Ada Colau posa així fi a una trajectòria d’anys en què el consistori ha ofert la possibilitat de carregar els vehicles de forma totalment gratuïta a Barcelona, ​​precisament per promoure l’ús de l’cotxe elèctric i acabar amb la contaminació a la capital.

Des d’aquest dilluns, els usuaris han de saber que les tarifes de la xarxa Endolla Barcelona que se’ls aplicaran seran diferents en cada cas. Tots tindran un abonament anual de 50 euros -que durant el primer any serà tan sols de 25- i que es podrà compartir amb dos familiars. Sense aquest abonament, les noves tarifes van des 0,22 euros el kWh en el cas d’una càrrega nocturna a punts situats en aparcaments B: SM, fins 0,49 euros per a un ús esporàdic de dia al carrer.

Amb aquests preus, la recàrrega d’un cotxe híbrid mig pot costar al voltant de sis euros i la d’un elèctric, uns 25 euros. Com a oferta de llançament, l’Ajuntament promociona un descompte del 50% per a una subscripció de 100 euros per als contractes fets fins al 30 de juny.