Barcelona aposta per la col·laboració públic-privada per impulsar la competitivitat i l’ocupació

L’Ajuntament de Barcelona aposta per la col·laboració públic-privada per impulsar la competitivitat de la ciutat i per pal·liar els efectes en l’economia i en l’ocupació derivats de la crisi pel coronavirus, ha informat el consistori en un comunicat.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest dimecres de forma presencial i virtual amb una trentena d’organismes, entre els quals hi havia agents econòmics, socials, entitats del tercer sector i del teixit econòmic i universitari de Barcelona.

El Govern municipal ha explicat que aquesta reunió respon la voluntat de “multiplicar les idees i els esforços” per donar impuls a la Mesura de Govern de talent que es presentarà en la Comissió d’Economia i Hisenda.

Collboni ha remarcat que la partida pressupostària de promoció econòmica per potenciar el talent a la ciutat s’ha incrementat fins als 5,3 milions d’euros anuals per les necessitats actuals del mercat laboral, i que en principi era de 3,5 milions per aquest 2020.

“La suma d’esforços conjunta és el camí per multiplicar els efectes de les polítiques municipals i avançar en la construcció d’un ecosistema diversificat”, i ha posat l’accent en l’economia de coneixement i en la importància del capital humà.

En aquest sentit, ha advocat per “eradicar la bretxa digital i permetre el desenvolupament de la capacitació tecnològica inclusiva, reduint els desequilibris, amb l’objectiu de fer créixer el capital humà de la ciutat”.

ACTUACIONS

Aquesta Mesura de Govern inclou actuacions com Vida Professional, per acompanyar a les persones en les seves vocacions; l’impuls de les ocupacions cientificotècniques, i el creixement de la IT Academy, que formarà 3.000 programadors web en els propers cinc anys.

També contempla oportunitats de ‘networking’ del programa Lidera, i mesures en col·laboració amb l’àmbit privat, com a B&Partners –creat per Barcelona Global– i el conveni signat entre Mobile World Capital i Barcelona Activa per reforçar el talent digital i la competitivitat.

EMERGÈNCIA TECNOLÒGICA

La sessió ha comptat amb la intervenció de la directora de Digital Future Society, Cristina Colom, que ha introduït el concepte d’emergència tecnològica des d’un punt de vista humanístic, i ha associat el concepte de talent als de tecnologia, treball i persones.

A més, han participat rectors de les diferents universitats UB, UAB, UPF, UPC, i institucions com 22 @ Network, Associació 50a50, Barcelona Global, Barcelona Graduate School of Economics, BCU i Cambra de comerç de Barcelona.

També han estat CC.OO., Cercle de Dones de Negocis, CTecno, Fundació BCN FP, ESADE, Foment del Treball, Fundació MWC, Fundació Telefònica, IESE Business School, PIMEC, IESE Business School, SciTech DiploHub, SECOT, UGT, Barcelona Tech City, Universitat Harbour Space i VAE.