Barcelona anuncia una rebaixa del 75% en la taxa de terrasses

Es permetrà mantenir les taules actuals més espaiades amb metres quadrats que ara ocupen aparcaments i calçada

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El govern de Barcelona ha anunciat aquest dimecres una nova mesura “excepcional” que rebaixarà la taxa de terrasses en un 75% i permetrà als restauradors ampliar-les per mantenir les taules actuals més espaiades. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que ha explicat que la rebaixa de l’impost -que ara no s’està cobrant- tindria vigència des del moment de finalització de l’estat d’alarma fins al 31 de desembre, quan es revisaria. L’Ajuntament deixarà d’ingressar a causa de la rebaixa prop de 7 milions d’euros. La mesura s’aplicarà via decret d’alcaldia i, a la pràctica, començarà tan bon punt es permeti als bars i restaurants de Barcelona reobrir, previst quan la ciutat entri en la fase 1 de desescalada.

A més de la rebaixa de l’impost municipal, el govern d’Ada Colau també flexibilitzarà els criteris d’espai per a les terrasses perquè puguin ampliar l’espai del qual disposen. La idea és que les existents puguin mantenir el mateix nombre de taules, espaiant-les més entre elles, principalment recuperant espai ara ocupat per cotxes aparcats o calçades.

A banda, també es vol facilitar que aquells locals que ara no disposin d’espai exterior puguin tenir alguna taula o barra fora. Segons dades de l’ajuntament, el 60% dels bars i restaurants de Barcelona disposen de terrassa, unes 5.500 en total. D’aquestes, el 70% tenen 4 taules o menys.

Per això, el que planteja el consistori és que almenys 3 de cada 4 locals amb terrassa puguin mantenir el nombre de taules, que la resta es puguin redimensionar i que aquells que no en tenen puguin tenir durant els pròxims mesos una terrassa “d’un mínim”.

És a dir, que el 30% que no tenen sortida a l’exterior puguin tenir-ne per ser viables, encara que sigui incorporant una barra o barril a la porta.