Barcelona amplia a 51 els carrers tallats al trànsit de 9 a 21 hores

Se sumen 12 nous carrers i es reobren cinc perquè existeixen alternatives per als vianants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat a 51 els carrers tallats al trànsit de 9 a 21 hores per garantir els desplaçaments segurs de la ciutadania per passejar i fer esport individual respectant la distància de seguretat.

En un comunicat aquest divendres, el consistori ha recordat que fa dues setmanes va tancar al trànsit 44 carrers, als quals ha sumat 12 nous carrers, ha aplicat modificacions i ajustos en quatre vies i ha reobert cinc per existir millors alternatives per als vianants.

Ha detallat que aquesta mesura “guanyarà” 81.200 metres quadrats per als vianants que, sumats a l’espai aconseguit amb la resta d’intervencions per ampliar i retirar motos de les voreres i pacificar carrers, preveu superar els 154.000 nous metres quadrats per a vianants.

Els nous carrers tancats al trànsit són Blasco de Garay, Piquer i Galileu (Sants-Montjuïc); Verdi i Ventalló (Gràcia); Marquès de Castellbell, Alarcón, Chapí, Sant Tomàs, avinguda Martí Codolar (Horta-Guinardó); Pablo Iglesias (Nou Barris) i Taulat (Sant Martí).

“Per escollir els carrers, s’ha prioritzat els barris en els quals es disposa de menys espais segurs per al passeig tenint en compte el context actual, i que tenen alta densitat de població i falta d’espais oberts”, ha afegit el consistori.