Barcelona adjudica les primeres obres de la connexió del tramvia a la Diagonal

El pressupost corresponent és de 46 MEUR i inclou treballs d'infraestructura i urbanització

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El consell d’administració de BIMSA ha adjudicat aquest divendres les primeres obres de la connexió del tramvia a la Diagonal. Concretament, es tracta de l’adjudicació de quatre lots d’obra civil que es van licitar el mes de juny i que inclouen l’àmbit plaça de les Glòries- Canòpia (lot 1) i la urbanització i implantació de la xarxa tramviària a la Diagonal entre Gran Via i Lepant (lot 2), Lepant i Nàpols (lot 3) i Nàpols i Girona (lot 4).
El pressupost dels quatre lots suma 46 milions d’euros sense IVA i aquests tenen diferents adjudicataris. L’obra és finançada per l’Ajuntament de Barcelona (prop de 31,4 milions) i l’ATM (prop de 14,1 milions), que tenen un conveni de col·laboració per fer realitat la connexió del tramvia.
“Avui juntament amb l’ATM hem consolidat la nova proposta per construir i acabar de concretar la nova xarxa tramviària de la nostra ciutat”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

Sanz ha destacat que l’aprovació feta pel Consell d’Administració de BIMSA dona compliment al conveni de col·laboració i ha assegurat que es començaran obres el més aviat possible.

De fet, amb aquesta primera adjudicació s’inicia el compte enrere per iniciar les obres del tramvia a partir de l’any que ve. Tot i això, en relació a la primera fase de connexió encara queden pendents d’adjudicació cinc lots més, relacionats amb sistemes i vies, que es preveu resoldre en els propers mesos.

El lot 1 s’ha adjudicat a la UTE Ferrovial Construcción S.A- Construcciones Rubau S.A- Copisa per un import de 8,3 milions d’euros. El lot 2 s’ha adjudicat a la UTE Vias y construcciones, S.A. – CRC Obras y Servicios, S.L per 10 milions d’euros.

L’adjudicatari del lot 3 és la UTE Copicsa, S.A – Sacyr Construcción, S.A – Scrinser, S.A. per 16,6 milions mentre que l’adjudicatari del lot 4 és la UTE Comsa, S.A.U. – FCC Construcción, S.A per 10,9 milions.

En paral·lel, dijous el ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una despesa de 9,6 milions d’euros a favor de l’Autoritat del Transport Metropolità, per finançar la presa de corrent soterrada de la connexió de la infraestructura tramviària.