Barcelona acull la seu de la World Design Weeks

Isabel Roig, directora general del Barcelona centre de Disseny, assumeix la presidència de la xarxa fundada el 2016

Barcelona acollirà la seu de la World Design Weeks a les oficines que el Barcelona centre de Disseny (BCD) té al Disseny Hub. La xarxa global World Design Weeks va ser fundada l’any 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat de Mèxic, Beijing, Seul i Tòquio, i ha decidit traslladar l’oficina que fins ara tenia a Helsinki a la capital catalana. El canvi de seu ha coincidit també amb nous nomenaments i la presidència de la World Design Weeks ha estat assumida per Isabel Roig, directora general de Barcelona centre de Disseny i de la Barcelona Design Week.
Isabel Roig, directora general del Barcelona centre de Disseny, és la nova presidenta de la xarxa global. La vicepresidència de la xarxa l’ha assumit Emilio Cabrero, director de Design Week Mexico i la Secretaria de l’associació Ingrid van der Wacht, International & Public Affairs de la Dutch Design Week. La resta de membres del Board la completen representants de les design weeks de Helsinki, Los Angeles, Bogotá, Seoul, Beijing i Tòquio.

L’associació que aplega 40 design weeks i festivals d’arreu del món s’enfronta al repte comú de tots els seus membres de “repensar estratègies per a la celebració d’uns esdeveniments normalment amb gran afluència de públic tant local com internacional, que ara s’hauran de convertir alguns d’ells en formats 100% digitals”, han explicat els seus representants en comunicat.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha assenyalat que la decisió de traslladar la seu a Barcelona és “una magnífica notícia, que enllaça amb la voluntat del govern municipal de contribuir a situar aquest sector entre els eixos estratègics d’activitat econòmica, i alhora suposa una oportunitat per fer de la creativitat i el disseny un dels elements vertebradors de la projecció internacional de Barcelona”.