Barcelona Activa va gestionar unes 1.800 ofertes de feina al 2021

Programadors i dependents de comerç, entre les deu ocupacions més cercades

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’agència econòmica i d’intermediació laboral de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, va gestionar a través de la seva borsa de feina unes 1.800 ofertes al 2021: 1.600 per contractacions laborables i 200 per contractes de pràctiques.

Així, Barcelona Activa ha gestionat unes 5 ofertes al dia que han suposat la incorporació de 800 persones al llarg del 2021 a feines de diferents sectors situats a la capital catalana i l’àrea metropolitana, informa l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

Els perfils més sol·licitats per les empreses registrades són desenvolupador de programació; dependent de comerç polivalent i vendes; administratiu general i comptable, comercial, de producció i logística; dependent de comerços d’alimentació; i venedor comercial del sector de màrqueting.

Els perfils de cambrer en restaurants; auxiliar de cuina, en turisme, hostaleria i restaurants; auxiliar d’administratiu en oficines i enginyer informàtic en programació i tècnic de sistemes, també figuren entre els deu més sol·licitats.

El 87% de les ofertes se situen a la ciutat de Barcelona i predominen les del sector de les empreses, telecomunicacions, de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), el comerç i turisme.

COMPETÈNCIES DIGITALS

Un 17,6% són perfils vinculats a les TIC que requereixen un elevat grau de competències digitals i que es troben dins dels àmbits de les telecomunicacions, serveis d’empreses de publicitat, relacions públiques i màrqueting, comunicació audiovisual, comunicació multimèdia i gestió empresarial.

Un 38% del total són places indefinides, un 55% són contractes de més de 6 mesos, i el 7% són d’un període menor a 6 mesos; prop del 78% són jornades completes i la resta són parcials.