Barcelona acollirà 50 migrants procedents de les Canàries en un equipament municipal

L’Ajuntament de Barcelona i el Govern central han acordat aquest dimarts “traslladar immediatament” a la capital catalana 50 migrants en situació de vulnerabilitat que procedeixen de les illes Canàries, i s’allotjaran en un equipament municipal.

Arran del repunt de persones que han arribat en embarcacions a les illes Canàries –més de 15.500 durant aquest 2020–, el consistori s’ha posat a disposició de l’Estat per col·laborar i acollir migrants, com ja ha fet altres vegades, ha informat en un comunicat.

Aquesta cinquantena de persones s’allotjaran en un equipament municipal i n’ocuparan tot l’espai –segons marquen les mesures sanitàries de restricció d’aforament per la covid-19– per cobrir les necessitats bàsiques immediates i detectar necessitats a curt termini.

Diversos professionals d’atenció social avaluaran l’estat psicològic i emocional d’aquestes persones, l’estat social per detectar possibles situacions de violència, i també l’estat de salut, per detectar malalties sense tractar i embarassos no controlats, entre d’altres.

A més, miraran d’identificar les persones que necessitin un seguiment proactiu i especialitzat i, si és el cas, tramitaran la sol·licitud d’asil.

Sobre la base de l’acord, l’Ajuntament de Barcelona es farà càrrec de proporcionar la infraestructura per allotjar-los i l’Estat cobrirà les despeses associades d’atenció social, que gestionarà l’entitat Accem.