Augmenta la mobilitat dins de la província dels territoris en fase 1

El trànsit entre províncies, en canvi, només s’ha incrementat en un 5%, sobretot per motius laborals

Pla obert d'un control de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant el període de confinament, amb un vehicle policial en primer terme. ACN

La mobilitat dins de la província en els territoris en fase 1 augmenta durant els caps de setmana i en trajectes de menys de 2 km. Segons l’estudi de mobilitat a través de Big Data que fa el Ministeri de Transports, si es comparen les dades amb la primera setmana de confinament, hi ha hagut un increment de la mobilitat interprovincial del 24% en dies laborables i d’un 57% els caps de setmana. El trànsit dins de la província ja estava en dies laborables la setmana passada a un 60% respecte de l’habitual, davant del 55% de la setmana anterior, i en el 52% el cap de setmana, davant del 42% de la setmana anterior.

Els territoris que continuaven en fase 0 van tenir augments menys significatius i les províncies que van passar a la primera etapa de la desescalada van registrar increments de fins a 28 punts els caps de setmana i de 15, entre setmana.

Per contra, la mobilitat entre províncies només ha augmentat un 5% en les últimes setmanes, “amb un caràcter eminentment laborals perquè els moviments s’han produït sobretot entre setmana”.

L’estudi també detalla que el tràfic de vehicles lleugers ha augmentat un 33% respecte de la primera setmana de l’estat d’alarma i les Rodalies, en un 45%.