Arriba ‘DESVARÍO’, el nou festival de Flamenco a Nou Barris

L’Ajuntament de Barcelona i l’associació El Dorado col·laboren per organitzar al districte de Nou Barris un festival de flamenco transversal i de qualitat

El districte de Nou Barris i El Dorado (Societat Flamenca Barcelonesa) organitzen ‘DESVARÍO. Flamenco 21 Nou Barris’, del 16 al 19 de setembre, al Pati de la Seu del districte de Nou Barris, amb una acurada programació de flamenco i una mirada transversal, inclusiva i familiar.

El regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé, ha destacat la tornada del festival com “un acte de recuperació cultural” i l’ha catalogat com “un festival compromès, autèntic i popular, però amb la màxima qualitat que atorga fer-ho de la mà de El Dorado. Un festival fet a la mida de Nou Barris”.  Per últim, també ha volgut recordar que és un festival obert a tota Barcelona: “aquesta és la millor manera de fer barri i alhora fer ciutat”.

Per a Pedro Barragán, president de El Dorado, DESVARÍO. Flamenco 21 Nou Barris “vol ser una mostra veraç del flamenco contemporani, és a dir, ric, divers, polièdric, que mantingui viva la dialèctica entre tradició i avantguarda, que sempre ha caracteritzat a aquest art”.

Joves, empoderats i amb talent

El festival comptarà, divendres 17 a les 19 hores,  amb una conferència de José Luis Ortiz amb el significatiu títol  EL FLAMENCO, UN ARTE POPULAR MODERNO.

Ortiz Nuevo és un flamenco que ni canta ni toca ni balla, però ningú millor que ell per traçar-nos les coordenades en què avui es mou el flamenco. És investigador i va ser el fundador i  director de la Bienal de Sevilla i de l’inoblidable Bienal de Málaga de 2007.

El programa continuarà el divendres 17, a les 21 hores, amb el primer concert, a càrrec de Matías López El Mati, Óscar Lago i Javier Rabadán. El Mati és una de les joves veus flamenques amb més projecció i futur. Ha actuat als festivals més importants, tant nacionals com internacionals. Cantaor català, resideix a Sevilla i l’any 2019 va guanyar la Lámpara Minera, del prestigiós Festival Internacional de Cante de las Minas en la Unión (Múrcia).  L’acompanyarà el guitarrista gadità Óscar Lago, que ha treballat amb artistes i formacions com les companyies de Javier Latorre, d’Antonio el Pipa, Miguel Poveda o Rocío Molina.