Ampli dispositiu policial a Barcelona aquest cap de setmana davant l’augment de robatoris

Els agents es desplegaran en les zones amb major registre d'activitat delinqüencial els darrers dies

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona intensifiquen el patrullatge aquest cap de setmana per neutralitzar l’acció de lladres multireincidents. Segons explica la policia catalana, agents uniformats i de paisà de les Unitats de Seguretat Ciutadana dels dos cossos policials, de l’ARRO i de la BRIMO es desplegaran en aquelles zones on s’ha registrat més activitat delinqüencial en els darrers dies.

Des del passat 9 de maig, quan es va aixecar el confinament nocturn, s’han realitzat 124 detencions per robatoris a la via pública i 127 per furts. L’objectiu dels patrullatges i els dispositius de “saturació” és el de contenir la reactivació de la delinqüència, mantenir la seguretat de residents i turistes i mantenir l’ordre públic.

Així, a partir d’aquest cap de setmana, els Mossos, en coordinació amb la Guàrdia Urbana, dirigiran els dispositius tenint en compte uns mapes “de calor delinqüencial” que s’estan fent per determinar amb precisió quines són les zones i les franges horàries més afectades per robatoris violents i furts.

Aquesta eina, diu la policia catalana, s’actualitzarà cada setmana i servirà per dirigir i “optimitzar” els recursos policials i guanyar “eficàcia policial i seguretat”.

Reactivació dels multireincidents

Des de que es va aixecar l’estat d’alarma, tant Mossos com Guàrdia Urbana han activat les seves unitats per neutralitzar l’acció de lladres multireincidents. La tornada a la normalitat ha comportat que s’intensifiquin els dispositius Tremall, els patrullatges de saturació i els dispositius conjunts amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional amb la finalitat de contenir els lladres multireincidents.

Segons Mossos, els fets delictius han experimentat en els darrers dies i setmanes un augment respecte a la situació viscuda durant els mesos de pandèmia. Tot i això, es mantenen significativament per sota dels nivells prepandèmia en aquesta època de l’any. Per exemple, l’abril del 2019 es van registrar 19.620 fets delictius, pels 9.840 del darrer mes d’abril.

Concentracions a l’espai públic

Arran de l’aixecament del toc de queda també hi ha hagut més concentracions en places i carrers, fet que ja ha requerit de dispositius conjunts de Mossos i Guàrdia Urbana per garantir l’ordre públic i vetllar pel compliment de les mesures contra la covid-19, entre altres.