Ampli dispositiu per fer complir el toc de queda a Barcelona

Hi haurà entre un 25 i un 30% més d'agents municipals i també s'incrementaran els agents dels mossos

El dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per fer complir a Barcelona les restriccions de mobilitat del toc de queda que comença aquesta nit és “molt complet”, segons ha destacat el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle. Hi haurà entre un 20 i un 25% més d’agents de la Guàrdia Urbana del que seria habitual; alguns allargaran el torn de tarda i altres que tenien descans reforçaran el torn de nit.

Els Mossos es reforçaran amb una desena de dotacions més. Ambdós cossos duran a terme un dispositiu dinàmic amb presència preventiva als indrets on hi hagi concentració de persones, com platges i places, i els Mossos també inspeccionaran el tancament dels locals.

En concret, els Mossos reforçaran la xifra d’efectius amb 8 dotacions de seguretat ciutadana d’uniforme i 6 de paisà, així com 2 o 3 equips d’Arro i Brimo. Es tracta de recursos destinats “exclusivament” a aquest dispositiu.

Batlle ha recordat que el toc de queda significa “la suspensió de qualsevol activitat” i per tant “qualsevol ciutadà a partir de la una de la matinada s’ha de tancar a casa seva, està prohibit ocupar l’espai públic”.