Alliberen una dona explotada sexualment a Barcelona i detenen el proxeneta que se la volia endur a França

Una trucada de la víctima al 112 va propiciar que l'alliberessin del seu proxeneta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona van detenir el passat 14 de setembre un home de 23 anys acusat d’un delicte de tràfic d’éssers humans en la modalitat d’explotació sexual, quan s’enduia per la força una dona per continuar obligant-la a exercir la prostitució a França.

La detenció es va fer en el marc d’un dispositiu complex i urgent que es va activar a partir de la trucada de la víctima que demanava ajuda per evitar que el seu proxeneta l’obligués a marxar cap a París.

DISPOSITIU URGENT D’ALLIBERAMENT

El passat 14 de setembre els Mossos d’Esquadra van rebre un avís al telèfon d’emergències 112 d’una dona alterada i amb por que va manifestar que al voltant de les 23.45 hores, el seu proxeneta tenia la intenció de pujar-la per la força en un autobús que sortia de l’Estació del Nord de Barcelona en direcció a París, per tal de continuar explotant-la sexualment allà. El proxeneta havia portat dies enrere la víctima des de França a Barcelona per tal de fer-li tràmits de documentació.

Davant d’aquesta informació, els investigadors de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona van establir un dispositiu urgent de localització d’alta complexitat, ja que no disposaven d’una descripció física acurada ni de la víctima ni del presumpte autor dels fets.

Al voltant de les 23.30 hores van localitzar una parella que es podia correspondre amb les dues persones que estaven buscant. Els investigadors van fer comprovacions entre el llistat dels passatgers de l’autobús amb destí París i van confirmar que un home i una dona havien comprat dos bitllets amb seients junts.

Pocs abans que la parella pugés a l’autobús, els Mossos es van acreditar i van separar-los, moment en el qual la dona va manifestar que havia estat ella la que havia demanat auxili a través del telèfon d’emergències 112.

L’home, de 23 anys, va ser detingut, i va passar a disposició judicial el 17 de setembre.

PROTECCIÓ A LES VÍCTIMES DE TRÀFIC D’ÉSSERS HUMANS

Durant l’any 2022 els Mossos d’Esquadra van iniciar 13 investigacions relacionades amb el fenomen del tràfic d’éssers humans, tres més que l’any 2021. D’entre totes les tipologies de tràfic, en destaquen tres (explotació sexual, explotació laboral i per comissió de delictes).

La tipologia d’explotació sexual és la que investigacions ha generat, amb un total de 6 l’any passat. La mitja d’edat de les 18 víctimes era de 34 anys.