Alejandro Fernández proposa una reducció de l’IRPF a Catalunya

La formació assegura que la reforma vol millorar el "benestar" de les classes mitjanes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El president del PPC, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest dilluns que la formació ha registrat al Parlament una proposició de llei per rebaixar l’IRPF autonòmic. En roda de premsa, el popular ha afirmat que cal acabar amb “l’asfixia fiscal” i que la mesura serviria per “dinamitzar l’economia i generar inversió”.

Fernández ha assegurat que s’ha de fer una “reforma fiscal profunda” i que, per això, plantegen també la supressió de diversos impostos. Ha destacat que a la recta final de la pandèmia és un “bon moment” per plantejar una simplificació i una reducció d’impostos. Ha indicat que el PPC aposta per una reducció del tram autonòmic de l’IRPF per les rendes menors de 35.200 euros anuals.

La formació planteja així reduir els tipus impositius de l’impost sobre la renda de les persones físiques a Catalunya per a situar la pressió fiscal a la mitjana del conjunt d’Espanya. Per fer-ho possible plantegen una “reordenació dels trams de l’escala autonòmica i amb una reducció dels tipus aplicables”.

Segons la proposició de llei del PPC, un català amb una base liquidable de fins a 35.200 euros hauria de pagar un 18,5% d’IPRF. Amb una base liquidable fins a 60.000 euros, 21,5%, amb 120.000 euros; 23,5%; amb 175.000 euros i en endavant, 25,5%. Per contra, les rendes més baixes pagarien: fins a 12.450 euros, un 11,5% i fins a 20.200 euros un 13,5%.

Fernández ha defensat la intenció del partit no és que Catalunya “competeixi” fiscalment amb altres comunitats autònomes com ara Madrid, Andalusia o Castella i Lleó, sinó donar “major benestar” a les classes mitjanes, donar oportunitats a les petites i mitjanes empreses afectades per la pandèmia i generar un clima de negoci.

El president del PPC ha opinat que fins ara a Catalunya es “perjudicava” les classes mitjanes i que es produïa un “infern fiscal”. “Catalunya necessita reaccionar malgrat la inestabilitat política i abaixar impostos. Fer-ho és generar ocupació, rescatar famílies i petites i mitjanes empreses i rescatar la classe mitjana”, ha apuntat.

El PPC ha registrat la proposta i preveu tractar-la amb altres grups parlamentaris per poder-la tirar endavant a la cambra catalana.

Demana a ERC i Junts que prioritzin l’interès general

D’altra banda, sobre les negociacions entre ERC i JxCat per formar Govern, Fernández ha lamentat que constantment s’estigui pendent d’esgotar terminis. Ha demanat als dos partits independentistes que prioritzin l’interès general per davant del de partit. “Que formin Govern, Catalunya necessita estabilitat, acceptant el resultat electoral”, ha concretat.

Tot i això, ha afegit que cap de les fórmules de Govern de l’independentisme és “positiva” per a Catalunya.