Agredeix ancians per robar les seves carteres i joies d’ors a Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella van detenir el 5 de gener un jove de 21 anys com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb violència.

La investigació es va iniciar durant el mes de juny de l’any passat quan un mateix individu va consumar una sèrie de robatoris violents en un espai molt curt de temps.

En una ocasió, al vestíbul d’una estació de metro, va aprofitar que un home de 80 anys va treure la seva cartera per comprar un bitllet, el va empènyer violentament, fent-lo caure a terra, li va agafar la cartera de les mans d’una estrebada i va marxar corrents.

Un dels seus robatoris el va efectuar en un centre hospitalari de la ciutat. L’autor va seguir la víctima, una dona de 63 anys, fins l’ascensor i li va sostreure les quatre polseres d’or que duia al canell d’una estrebada. Posteriorment va agredir al vigilant de seguretat durant la fugida.

En una altra ocasió, va aprofitar que un home de 74 anys entrava al portal de casa seva per entrar amb ell i realitzar d’una manera violenta la estrebada d’una cadena d’or que duia la víctima al coll, valorada en 800 euros, i marxar corrents.

La descripció física molt característica d’aquesta persona i la metodologia d’actuació similar en tots els fets van alertar al grup d’investigació. Es tractava d’un home jove que assaltava a persones majors de seixanta anys, les agredia i els robava la cartera o les joies d’or que portaven.

Les diferents gestions d’investigació, com el reconeixement fotogràfic de l’autor per part de les víctimes o l’anàlisi de les càmeres de seguretat, van permetre als agents identificar el presumpte autor dels fets.

El detingut va passar a disposició judicial al dia següent de la detenció i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.