Adif assegura “un servei de major qualitat” en l’estació Barcelona-Sants

El sotsdirector d’operacions de la xarxa convencional nord-est d’Adif, Alfonso Ruiz, ha dit aquest dissabte que les actuals obres de l’estació Barcelona-Sants estan planificades acuradament per fases amb l’objectiu de reduir les afectacions al trànsit i que donaran “un servei de millor qualitat” en el nucli central de Barcelona.

Ho ha declarat els periodistes durant una visita d’obres a Barcelona-Sants, durant el segon cap de setmana consecutiu en què la circulació dels trens de Rodalies s’hi veu afectada.

Aquest dissabte i diumenge, l’afectació es dona concretament per tancar-se el túnel de Passeig de Gràcia de Barcelona, a causa d’aquestes obres de reconfiguració de les vies en l’estació de Sants –el cap de setmana passat va ser pel tancament del túnel de Plaça Catalunya–.

Ruiz ha explicat que, amb el nou esquema emprat per Adif, conegut com 4+4, els túnels de la plaça Catalunya i el passeig de Gràcia disposaran de dues vies d’estacionament per sentit per a cadascun d’ells, la qual cosa possibilitarà “optimitzar i flexibilitzar la capacitat de la infraestructura i de l’exportació”.

La companyia està electrificant la via, fent instal·lacions de seguretat i comunicacions, i implementant sistemes de gestió del trànsit.

Per a això, s’utilitza “maquinària especialitzada i de grans dimensions que permet agilitar treballs tan complicats com instal·lar nous canvis d’agulles o realitzar el muntatge de via”, ha dit el sotsdirector d’operacions, que lamenta les molèsties per les obres.