Acaba sense acord la reunió dels agents socials amb el govern estatal per prorrogar els ERTO

La ministra de Treball es troba també amb sindicats i patronals en la inauguració de les trobades del diàleg social

Ha acabat sense acord la segona reunió dels agents socials amb el govern estatal per prorrogar els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Després de dues hores de discussió, les tres parts s’han emplaçat a seguir negociant dijous vinent. En paral·lel, una hora més tard d’aquesta trobada n’hi ha hagut una altra que també ha reunit les tres parts, però que amb la ministra de Treball al capdavant, Yolanda Díaz, ha donat el tret de sortida a les negociacions socials amb temes destacats sobre la taula com la reforma laboral o, des del punt de vista sindical, la recuperació dels drets que es van perdre en la modificació del govern del PP.
Ho deia el secretari general de CCOO a la sortida de la reunió, Unay Sordo, que qualificava la trobada d’un primer contacte amb el plantejament de recuperar l’agenda sociolaboral. A l’agenda, negociacions “molt importants” en matèria laboral, de negociació col·lectiva o de polítiques actives i de formació.

Sordo ha explicat que s’ha fet una “posada en comú” de les matèries que caldrà “afrontar en els propers mesos”, sense “profunditzar” en cap d’elles.

En tot cas, Sordo ha considerat “important” que tots els agents socials hagin “estat d’acord” en què cal abordar totes aquestes reformes “des del marc del diàleg social”, unes reformes que ha desitjat que serveixin per “recuperar els drets laborals arrabassats en els darrers anys” i per modernitzar un model laboral “que no es pot seguir basant en la temporalitat, la precarietat i en els salaris baixos”.