Abascal se suma a la concentració de Colón contra els indults

La plataforma "cívica i política" Unión 78 ha anunciat la protesta aquest divendres

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha manifestat aquest divendres el seu suport “sense matisos” a la concentració que ha convocat la plataforma Unión 78 el diumenge 13 de juny a la plaça Colón de Madrid en contra de concedir els indults als condemnats pel procés.

La plataforma “cívica i política” Unión 78, impulsada per persones com ara Rosa Díez, María San Gil o Fernando Savater ha anunciat la protesta aquest divendres. “Donem suport sense matisos a aquesta convocatòria”, ha anunciat el líder de Vox a Twitter.

Abascal ha cridat a la unitat dels espanyols “més enllà de les sigles dels partits”, contra “aquest atropellament a la legalitat, a la justícia, a la democràcia i a la unitat d’Espanya”.

Vox ja havia assegurat que s’oposaria als indults tant per la via judicial com amb mobilitzacions al carrer, tot i que encara no havia fet cap convocatòria concreta.

El PP, de la seva banda, per ara ha descartat manifestacions i vol centrar la seva tasca d’oposició en la via parlamentària, tot i que la diputada i exportaveu parlamentària, Cayetana Álvarez de Toledo, també ha mostrat el seu suport a la convocatòria d’Unión 78.